Радиостаници во Берово

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.80 БНР програма Хоризонт Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 1 kW,
  89.20 МРТ Радио Скопје Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  89.70 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  90.50 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  92.30 Канал 77 Пехчево, Буковиќ,
  93.30 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  94.50 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.90 МРТ Радио 2 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  96.20 Дарик Радио (Югозапад) Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  96.50 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.90 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.00 Metropolis Radio Делчево, Голак,
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.00 Радио Пехчево Пехчево,
101.00 Радио Скај ул. Вељко Влаховиќ 19
101.80 Канал 77 Туртел,
102.70 Канал 77 Делчево, Голак,
104.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
104.80 Антена 5 Туртел, 1 kW,
105.20 БНР Радио Благоевград Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец-6, 500 W,
107.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 
Online радио  
  Радио Malesh Net
 

Телевизии во Берово

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 24 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Ратево + Туртел
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Рачица
 39 МРТ 1 HD Ратево + Туртел
 44 Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Рачица
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Топ Телевизија
  Кабелски оператори Вива Нет, Max TV
  

Времето


Репетитор Ратево


Географски координати: 22°52'0"E / 41°41'13"N, надморска височина (кота терен): 1080 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Берово


Радио-телевизија Берово
Општинската радиостаница „Радио Берово” емитува од 2 август 1966 г. до 2007 г.
Фреквенции: 88.20 МХц УКБ (15 W) и 1431 КХц СБ (1 kW).

Општинска телевизија „Берово” емитува од 1997 г. до 2007 г.
Фреквенции: 24 и 61 канал УХФ.

Информација и врски


Берово е град во Источна Македонија, во близина на Пехчево. Берово се наоѓа 161 км од Скопје, 47 км од Струмица и 52 км од Кочани. Градот има население од околу 7 илјади жители и е административен центар на општина Берово.

Врски: Општина Берово Berovo.com