Радиостаници во Богданци

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.60 Λαϊκός 87,6 Грција, Солун, Хортач
  87.80 Ραδιό Μαχητης Грција, Кукуш, Воловот
  88.00 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  88.20 Metropolis Radio Валандово, Боскија,
  88.40 Εναλλακτικός Κιλκίς Грција, Пајак планина
  88.80 Ρ/Σ Ι.Μ. Γουμενίσσης Грција, Пајак планина
  89.20 Антена 5 Гевгелија, Мрзенски рид, 100 W,
  89.70 Imagine 89.7 Грција, Солун, Хортач
  90.00 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  90.40 90,4 Αριστερά στα FM Грција, Солун, Хортач
  90.80 Zoo Radio 908 Грција, Солун, Хортач
  91.10 Venus 91,1 Грција, Солун, Хортач
  91.40 Στο Μώβ 91.4 Грција, Солун, Хортач
  91.70 RSO 91,7 Грција, Солун, Хортач
  92.00 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  92.20 Synora FM Грција, Ругуновец, Смол
  92.50 Metropolis Radio Гевгелија, Мрзенски рид,
  92.80 Yellow Radio Грција, Солун, Хортач
  93.10 ble 93.1 Грција, Солун, Хортач
  93.60 Time FM Гевгелија, Хума
  93.90 ΕΡΑ Σπορ Грција, Солун, Хортач,
  94.20 Λυδία FM Грција, Солун, Хортач
  94.50 Ράδιο Θεσσαλονίκη Грција, Солун, Хортач
  94.80 Ερωτικός FM Грција, Солун, Хортач
  95.30 МРТ Радио Скопје Валандово, Боскија, 1 kW, PRVA
  95.80 ΕΡΤ3 95,8 FM Грција, Солун, Хортач,
  96.10 Next FM Грција, Солун, Хортач
  96.50 RTM Radio e Maqedonisë 3 Гевгелија, Мрзенски рид, TRETA
  96.80 Velvet 96.8 Грција, Солун, Хортач
  97.10 Ράδιο Αλμωπία Грција, Пајак планина
  98.10 МРТ Радио 2 Валандово, Боскија, VTORA
  98.50 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 1 kW,
  99.20 МРТ Радио Скопје Гевгелија, Мрзенски рид, PRVA
  99.40 Flash 99,4
Παραπολιτικά 90,1
Грција, Солун, Хортач
100.00 Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 Грција, Солун, Хортач
100.30 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 10 kW,
100.60 Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100.6 Грција, Солун, Филипион
100.80 Time FM Гевгелија, Моин, Марин Ќуп
101.00 Δημοτικό Ραδιόφωνο FM101 Грција, Солун, Хортач
101.50 Канал 77 Гевгелија, Мрзенски рид,
102.00 ΕΡΤ3 102 FM Грција, Солун, Хортач,
102.40 МРТ Радио 2 Гевгелија, Мрзенски рид, VTORA
102.80 Ράδιο Επιλογές Грција, Пајак планина
103.00 Radio More Грција, Солун, Хортач
103.40 Канал 77 Валандово, Боскија,
104.20 Антена 5 Валандово, Боскија,
104.50 МРТ Радио Скопје Нов Дојран, Николиќ, PRVA
104.90 Πρακτορείο 104,9 Грција, Солун, Хортач
105.40 RTM Radio e Maqedonisë 3 Валандово, Боскија, TRETA
105.80 Χρώμα 105.8 Грција, Солун, Хортач
106.20 Дарик Радио Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 1 kW,
106.50 1055 Rock Extreme Грција, Солун, Хортач
106.80 Ορθόδοξη Παρουσία
ΡΣ Εκκλησίας της Ελλάδος
Грција, Солун, Хортач
107.10 Real FM Грција, Солун, Хортач
107.40 Libero FM Грција, Солун, Хортач
107.70 Sunshine Грција, Солун, Хортач
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Богданци

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 34 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Гевгелија, Мрзенски рид
 41 МРТ 1 HD Гевгелија, Мрзенски рид
 50 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Гевгелија, Мрзенски рид
 54 Телеканал А1
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Гевгелија, Мрзенски рид
 
Кабелска телевизија Мрежа
    Кабелски оператори КДС Спајдер-Нет , Max TV
  

Времето


Репетитор Стојаково


Географски координати: 22°34'o"E / 41°10'0"N, надморска височина (кота терен): 110 м.

Информација и врски


Богданци е град во Југоисточниот дел на Република Северна Македонија, во близина на градовите Гевгелија и Валандово. Богданци има население од околу 6 илјади жители и е административен центар на општина Богданци.

Врски: Општина Богданци