Радиостаници во Валандово

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.60 Λαϊκός 87,6 Грција, Солун, Хортач
  87.80 Ραδιό Μαχητης Грција, Кукуш, Воловот
  88.20 Metropolis Radio Боскија,
  88.60 МРТ Радио Скопје Удово, PRVA
  89.10 МРТ Радио Скопје Попчево, PRVA
  89.40 Thessaloniki Radio DeeJay Грција, Солун, Хортач
  89.70 Imagine 89.7 Грција, Солун, Хортач
  90.50 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.00 МРТ Радио 2 Удово, VTORA
  91.60 Радио Валандово Манастир Свети Ѓорѓи
  92.00 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  92.20 Synora FM Грција, Ругуновец, Смол
  92.50 Metropolis Radio Гевгелија, Мрзенски рид,
  92.80 Yellow Radio Грција, Солун, Хортач
  93.10 ble 93.1 Грција, Солун, Хортач
  93.30 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  93.60 Time FM Гевгелија, Хума
  93.90 ΕΡΑ Σπορ Грција, Солун, Хортач,
  94.30 МРТ Радио Скопје Пирава, PRVA
  94.90 МРТ Радио 2 Струмица, Цареви Кули, VTORA
  95.30 МРТ Радио Скопје Боскија, 1 kW, PRVA
  95.80 ΕΡΤ3 95,8 FM Грција, Солун, Хортач,
  96.10 Next FM Грција, Солун, Хортач
  96.50 RTM Radio e Maqedonisë 3 Гевгелија, Мрзенски рид, TRETA
  96.90 Metropolis Radio Струмица, Сушево,
  97.10 Ράδιο Αλμωπία Грција, Пајак планина
  98.10 МРТ Радио 2 Боскија, VTORA
  98.50 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 1 kW,
  98.60 МРТ Радио 2 Попчево, VTORA
  99.00 Ράδιο 1 Грција, Солун, Хортач
  99.20 МРТ Радио Скопје Гевгелија, Мрзенски рид, PRVA
  99.40 Flash 99,4
Παραπολιτικά 90,1
Грција, Солун, Хортач
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.00 Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 Грција, Солун, Хортач
100.30 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 10 kW,
100.50 Антена 5 Струмица, Цареви Кули, 100 W,
100.80 Time FM Гевгелија, Моин, Марин Ќуп
101.10 Експрес Радио Струмица, Баир
101.30 Ραδιοφωνικος σταθμος Ποντιων Грција, Солун, Хортач
101.50 Канал 77 Гевгелија, Мрзенски рид,
101.80 Канал 77 Штип, Туртел,
102.00 ΕΡΤ3 102 FM Грција, Солун, Хортач,
102.40 МРТ Радио 2 Гевгелија, Мрзенски рид, VTORA
102.60 Plus Radio Грција, Солун, Хортач
102.90 Канал 77 Струмица, Сушево,
103.40 Канал 77 Боскија,
104.20 Антена 5 Боскија,
104.50 МРТ Радио 2 Пирава, VTORA
104.80 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.40 RTM Radio e Maqedonisë 3 Боскија, TRETA
105.80 Χρώμα 105.8 Грција, Солун, Хортач
106.00 Канал 77 Струмица, Баир,
106.20 Дарик Радио Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 1 kW,
106.50 1055 Rock Extreme Грција, Солун, Хортач
107.00 Антена 5 Удово,
107.40 Libero FM Грција, Солун, Хортач
107.70 Sunshine Грција, Солун, Хортач
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Валандово

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 34 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Боскија
 41 МРТ 1 HD Боскија
 50 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Боскија
 54 Телеканал А1
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Боскија
 
Кабелска телевизија Мрежа
    Кабелски оператори Кабел Валандово, Max TV
  

Времето


Радиодифузен објект Боскија


Географски координати: 22°40'0"E / 41°16'0"N, надморска височина (кота терен): 720 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Пирава


Географски координати: 22°32'8"E / 41°19'31"N, надморска височина (кота терен): 245 м.

Информација и врски


Валандово е град во Југоисточниот дел на Република Македонија, во близина на Струмица, Гевгелија и на 15 км од грчката граница. Валандово има население од околу 10 илјади жители е административен центар на општина Валандово.

Врски: Општина Валандово