Радиостаници во Демир Хисар

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.60 Metropolis Radio Прилеп, Тополчани,
  88.00 RTM Radio e Maqedonisë 3 Прилеп, Трескавец, TRETA
  88.60 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  89.50 Радио 5 Чоки Прилеп, „Жито Прилеп“
  90.60 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  91.00 МРТ Радио 2 Прилеп, Трескавец, VTORA
  91.50 RTM Radio e Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  92.30 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.90 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.70 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  96.10 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  96.60 ΕΡΑ Φλώρινας Грција, Лерин, Вич
  98.10 МРТ Радио Скопје Прилеп, Трескавец, PRVA
101.00 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
102.10 Радио Холидеј Прилеп, „Жито Прилеп“
102.60 RTM Radio e Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
103.10 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
104.40 Канал 77 Крушево, Мечкин Камен,
105.10 ΕΡΑ Σπορ Грција, Лерин, Вич,
106.00 Канал 77 Битола, Пелистер,
106.30 Антена 5 Крушево,
 
  88.40 МРТ Радио Скопје Сопотница, до село Жван, PRVA
  97.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Сопотница, до село Жван, TRETA
 

Телевизии во Демир Хисар

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Граиште + Пелистер
 37 МРТ 1 HD Граиште + Пелистер
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Крушево
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Крушево
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Омега Нет, Max TV
  

Времето


Репетитор Граиште - Демир Хисар 1


Географски координати: 21°13'07"E / 41°14'29"N, надморска височина (кота терен): 757 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Монопол - Демир Хисар 2


Географски координати: 21°12'07"E / 41°13'10"N, надморска височина (кота терен): 645 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Демир Хисар


Радио Демир Хисар
Општинската радиостаница „Радио Демир Хисар” емитува од 21 мај 1985 до 2007 г.
Фреквенции: 95.30 МХц УКБ (250 W, Граиште) и 639/1566 КХц СБ.

Информација и врски


Демир Хисар е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во близина на градовите Битола, Ресен и Крушево. Демир Хисар има население од околу две илјади жители и е административен центар на општина Демир Хисар.

Врски: Општина Демир Хисар