Радиостаници во Скопје

Radiostacione në Shkupi

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Водно, 10 kW,
  88.4 Radio Vati Средно Водно,
  88.8 МРТ Радио Скопје Тетово, Попова Шапка, 5 kW,
  89.1 Life Radio Средно Водно,
  89.7 Канал 77 Водно,
  90.3 Спортско Радио Средно Водно,
  90.8 Urban FM Средно Водно, 500 W,
  91.3 РФМ Радио РТВ Дом
  91.7 РТС Радио Београд 1 Србија, Бесна кобила,
  91.9 Антена 5 Црн Врв, 500 W,
  92.4 МРТ Радио 2 Водно, 10 kW,
  92.9 Радио Студент ФМ Универзитет „Св. Кирил и Методиј“,
  94.1 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  94.7 City Radio Средно Водно,
  95.1 МРТ Радио Скопје Матка, PRVA
  95.3 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Бесна кобила,
  95.5 Антена 5 Водно, 1 kW,
  95.7 RTK Radio Kosova 1 Косово, Приштина, Голеш
  96.0 Jon Radio Водно,
  96.3 МРТ Радио 2 Тетово, Попова Шапка, 5 kW,
  96.8 Радио Фортуна Гази Баба,
  97.3 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  97.7 RTK Radio Kosova 2 Косово, Приштина, Голеш
  97.8 МРТ Радио 2 Матка, VTORA
  98.1 Радио Роса Водно, 250 W,
  98.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Тетово, Попова Шапка, 5 kW,
  98.9 МРТ Радио Скопје Водно, 10 kW,
  99.4 Metropolis Radio Средно Водно, 500 W,
  99.9 Radio Haraçina Арачиново,
100.1 РТС Радио Београд 202 Србија, Бесна кобила,
100.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Матка, TRETA
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
100.8 Радио Jazz FM Средно Водно,
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
101.9 Канал 77 Тетово, Попова Шапка, 1 kW,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.5 Sky Radio Средно Водно,
103.0 Музичко радио Канал 103 Водно, 500 W,
103.4 Радио Club FM Средно Водно,
104.4 Зона М1 Радио Средно Водно,
105.2 Радио Буба мара Средно Водно,
106.5 Capitol FM Средно Водно
106.9 Антена 5 Тетово, Попова Шапка, 300 W,
107.4 Радио Лидер Средно Водно,
 
DAB+,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
220.352
(11C)

МРТ Радио Скопје
МРТ Радио 2
RTM Radio e Maqedonisë 3
МРТ Радио Македонија
Водно, 500 W
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    549 RTK Radio Kosova 1 Косово, Обилиќ, 10 kW
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Скопје

Stacione televizive në Shkupi

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 23 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
РТВ Дом + Водно + Црн Врв
 40 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Водно + Радишани
 47 Телевизија Едо
Televizioni ERA
BTR Nacional
TV Šutel
МТМ Телевизија
ТВ Скопје
Водно + Радишани
 52 МРТ 1 HD РТВ Дом + Водно + Црн Врв
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Телевизија Скај Нет
  Телевизија Амазон
Телевизија КРТ
  Кабелски оператори Blizoo (Скопје), Max TV (Скопје), Телекабел (Аеродром), Теленет (Капиштец), Имиџ (Маџари и Ченто), ТВ Медиа (Бутел и Радишани), МДС (Драчево), РИ-ГО Кабел Сат (Кушевиште)
  

Времето / Moti


Радиодуфузен објект Водно


Географски координати: 21°23'42"E / 41°57'55"N, надморска височина (кота терен): 1067 м.Радиодуфузен објект Средно Водно


Географски координати: 21°24'09"E / 41°58'34"N, надморска височина (кота терен): 579 м.

РТВ Дом


Географски координати: 21°26'44"E / 41°59'49"N, надморска височина (кота терен): 245 м.

Горно Нерези


Географски координати: 21°22'19"E / 41°58'38"N

Раштак


Географски координати: 21°22'19"E / 41°58'38"N

Гази Баба


Географски координати: 21°26'57"E / 42°00'37"N

Среднобранови предавател Маџари


Предавателот се наоѓа во северо-источниот крај на Скопје, во населбата Маџари.Фото: Дарко Цветановски, Николче, Никола Николов и ЈП Национална Радиодифузија

Историја на радиостаниците во СкопјеЕвергрин Гром Радио емитува од 1996 до 2005 година на 90.3 MHz во Скопје. Денес на оваа фреквенција предава Спортско радио.

American Forces Network (AFN)
American Forces Network ~ 1997-2004 година:
AFN Power Network Europe: 88.0 MHz (99.5 MHz)
AFN Z-FM: 99.1 MHz (98.5 MHz)

British Forces Broadcasting Service (BFBS)
British Forces Broadcasting Service Radio ~ 1997-2004 година:
BFBS Radio 1: 105.8 MHz
BFBS Radio 2: 106.9 MHz

British Broadcasting Corporation World Service (BBC WS)
BBC World Service - 104.7 MHz ~ 1999-2004 година

Радио Тоска - 91.5 MHz

Радио Топ ФМ - 93.6 MHz

Радио Стар ФМ - 97.7 MHz

Радио НОМА - 102.4 MHz

Радио Топ Рос - 105.7 MHz

Радио Ластовица - 106.1 MHz

Историја на телевизиите во Скопје


А1 Телевизија (1993-2011 г.)
ТВ 96

Информација и врски / Informacionit dhe Lidhjet


Скопје е главен град на Република Северна Македонија, административно-политички, стопански, културен и образовно-научен центар. Се наоѓа на бреговите на реката Вардар, на 200 км. западно од главниот град на Бугарија - Софија. Скопје има население од 668 илјади жители.

Врски: Официјален портал на Град Скопје Skopje.com.mk SkopjeOnline