Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHz FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена CAPITOL FM радио. Антенскиот систем се наоѓа на средно Водно со што се овозможува квалитетен прием во целокупното Скопско подрачје и многу пошироко. Како музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: Најдобрата музика од 4 декади , Македонска рок и поп музика, Филмска музика ... CAPITOL FM - Музичка едукација.


  Реп. Сев. Македонија 1000 Скопје, ул. „Козле“ 12/1
  тел. +389 2 6092211, +389 75 202525
  e-mail: [email protected]
  web-site: www.capitolfm.mk

Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо MP3 128 kbps
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје 106.5 Средно Водно