Jazz FM радио (Радио Џез ФМ) постои од 1998 година доби концесија за 24 часовно емитување по што ја прошири и збогати својата програма. Љубителите на џезот, освен на фрекфенцијата 100.8 ФМ, можат во живо да ги слушнат музичките содржини и преку Интернет.


  Реп. Сев. Македонија 1000 Скопје, ул. „Симче Настевски“ 9-Б
  тел. +389 70 334595
  web-site: www.jazzfm.mk

Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје 100.8 Средно Водно,