„Радио Роса“ е единствено радио по својот формат непречено емитува 100% македонска народна музика и поради тоа се вбројува во Топ-5 радиостаници во Македонија.

    Во етерот на Скопје, „Радио Роса“ 98.1 fm првиот сигнал го пушти на 07.04.2004 година. Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! Ова чувство со нас го делат особено македонците во дијаспората (Австралија) на кои преку сателитот TARBS (засега) им овозможуваме да бидат поблиску до Македонија и ги исполнуваме нивните музички желби во емисијата Роса желботека! Инаку, за нашите слушатели, емитуваме музика цели 24 часа, а ги поздравуваме во живо секое работно утро во 08 часот, во утринската програма Утринска роса со која интерактивно слушателите се дружат цели 3 часа, емисија во која третираме скопски теми, имаме гости на разни теми, а во емисијата ги промовираме и новите музички материјали на нашите фолк пејачи.


  Реп. Сев. Македонија 1000 Скопје, ул. „Партизански одреди“ 48/2
  тел. +389 2 3068300, +389 2 3069300
  e-mail: [email protected]
  web-site: www.radiorosa.com.mk

Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо MP3 128 kbps
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје   98.1 Водно, 250 W,