На 22 февруари 2005 година и официјално почна со работа Спортското радио 90.3 ФМ. На оваа фреквенција од 1998 година се емитуваше главно забавна и информативна програма, а комплетната спортска програма на 90.3 фм стартуваше токму на 22 февруари 2005 година.

Концепцијата на Спортското радио 90.3 фм е пред се, брзо и точно информирање за сите спортски настани во Македонија, но и надвор од нашите граници. На тој принцип е изградена и програмската шема на радиото, која опфаќа голем број на содржини кои го привлекуваат вниманието на слушателите во текот на целиот ден.

Комплетната програма се емитува во живо, со повремени снимени прилози од главните настани во земјата. Водителите на свој начин ги донесуваат најновите вести до слушателот, низ highlight блок-содржини кои се куси и содржајни.

На секој час се емитуваат спортски вести, кои се сублимат на вестите во текот на еден час. Вечерната спортска програма и Викенд програмата, пак, опфаќа многу повеќе фудбалски натпревари во живо. Покрај фудбалските средби, во живо се следат и останатите спортови, како хокејот, кошарката, ракометот, одбојката ...

Спортското радио 90.3 фм има и стилска музичка концепција. Потпрена главно на хитовите од минатото, но со доволен простор и за најновите музички хитови. Неколку емисии во живо, интервјуа со познати спортски и јавни личности и секогаш присуство во живо на врвните настани во земјата, но и надвор од нашите граници. Вршиме преноси од фудбалските натпревари на нашата репрезентација, имаме наши репортери на настапите на сите наши репрезентации на домашен терен. Се обидуваме да им понудиме на слушателите секогаш свежи и точни содржини. Досега имаме и одличен успех со слушаноста, а тоа е само мотив повеќе за натамошна успешна работа.


  Реп. Сев. Македонија 1000 Скопје, бул. „8-ми Септември“ 13 (А1 Арена/сала „Борис Трајковски“)
  тел: +389 2 3121903
  e-mail: [email protected]
  web-site: www.sportskoradio903.com.mk , Спортското радио во Фејсбук

Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје   90.3 Средно Водно,