Радиостаници во Македонска Каменица

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.20 МРТ Радио Скопје Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  90.50 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  91.50 МРТ Радио Скопје Македонска Каменица, 15 W,
  93.30 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  93.80 Радио Зора Делчево, ул. Иво Лола Рибар 5,
  94.50 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.30 МРТ Радио 2 Македонска Каменица, VTORA
  95.90 МРТ Радио 2 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  96.50 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.90 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.00 Metropolis Radio Делчево, Голак,
  99.30 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.60 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.80 Канал 77 Туртел,
102.10 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.70 Канал 77 Делчево, Голак,
103.30 Радио Ла Коста Виница, Градец,
104.30 Jon Radio
104.80 Антена 5 Туртел, 1 kW,
106.60 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
107.50 Jon Radio Пехчево, Буковиќ,
107.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Македонска Каменица

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 24 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Македонска Каменица + Туртел
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Македонска Каменица
 39 МРТ 1 HD Македонска Каменица + Туртел
 44 Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Македонска Каменица
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори КамСат, Max TV
  

Времето


Репетитор Македонска Каменица


Географски координати: 22°35'47"E / 42°1'30"N, надморска височина (кота терен): 680 м.

Информација и врски


Македонска Каменица е град во Источна Македонија, на јужна падина на Осоговската планина. Македонска Каменица има население од околу пет илјади жители и е административен центар на општина Македонска Каменица.

Врски: Општина Македонска Каменица