Радиостаници во Пехчево

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.80 БНР програма Хоризонт Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 1 kW,
  89.20 МРТ Радио Скопје Буковиќ, 100 W,
  89.70 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  90.50 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  92.30 Канал 77 Буковиќ,
  93.30 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  93.80 Радио Зора Делчево, ул. Иво Лола Рибар 5,
  94.50 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.90 МРТ Радио 2 Буковиќ, 100 W,
  96.20 Дарик Радио (Югозапад) Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  96.50 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.90 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.00 Metropolis Radio Делчево, Голак,
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.00 Радио Пехчево Пехчево,
101.00 Скај Радио Плус Берово, ул. Вељко Влаховиќ 19
101.80 Канал 77 Туртел,
102.70 Канал 77 Делчево, Голак,
104.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Буковиќ, 100 W,
104.80 Антена 5 Туртел, 1 kW,
105.20 БНР Радио Благоевград Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец-6, 500 W,
107.50 Jon Radio Буковиќ,
107.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Пехчево

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 24 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Берово, Ратево + Туртел
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Берово, Рачица
 39 МРТ 1 HD Берово, Ратево + Туртел
 44 Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Берово, Рачица
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори КТП, Max TV
  

Времето


Радиодуфузен објект Буковиќ


Географски координати: 22°56'08"E / 41°46'55"N, надморска височина (кота терен): 1724 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Информација и врски


Пехчево е град во Источна Македонија, во близина на Берово. Градот има население од околу 5 илјади жители и е административен центар на општина Пехчево.

Врски: Општина Пехчево