Радиостаници во Пробиштип

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.90 Радио С Свети Николе, ул. Маршал Тито 77,
  88.30 Антена 5 Велес, Свети Илија, 50 W,
  88.80 Еко Радио Кала,
  89.40 Канал 77 Велес, Свети Илија,
  89.70 Канал 77 Скопје, Водно,
  90.50 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.50 Jon Radio Велес, Свети Илија,
  91.90 Антена 5 Црн Врв, 500 W,
  92.40 МРТ Радио 2 Скопје, Водно, 10 kW,
  93.30 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.10 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  95.30 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Бесна кобила,
  95.50 Антена 5 Скопје, Водно, 1 kW,
  97.30 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  97.70 Радио Модеа FM Свети Николе, ул. Вељко Влаховиќ 40-Б,
  98.90 МРТ Радио Скопје Скопје, Водно, 10 kW,
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.20 Радио Роса Кочани, Зграда на АД АТОМ,
101.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
101.80 Канал 77 Штип, Туртел,
103.30 Радио Ла Коста Виница, Градец,
103.80 Канал 77 Свети Николе, Ѓуриште,
104.80 Антена 5 Штип, Туртел,
105.80 Metropolis Radio Свети Николе, Ѓуриште,
107.10 Радио 5 FM Велес, Свети Илија, 25 W
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Пробиштип

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 23 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Црн Врв
 24 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Злетово + Туртел
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Злетово
 39 МРТ 1 HD Злетово + Туртел
 44 Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Злетово
 52 МРТ 1 HD Црн Врв
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Телевизија Протел
  Кабелски оператори КДС-ВТ, Max TV
  

Времето


Репетитор Злетово


Географски координати: 22°13'00"E / 41°58'00"N, надморска височина (кота терен): 568 м.

Репетитор Пробиштип


 

Историја на радиостаниците и телевизиите во Пробиштип


Радио Пробиштип
Општинската радиостаница „Радио Пробиштип” емитува од 1962 г. до 2007 г.
Фреквенции: 94.90 МХц УКБ (15 W) и 1431 КХц СБ (150 W).

Информација и врски


Пробиштип е град во Североисточна Македонија, во близина на Кратово. Пробиштип има население од околу 8 илјади жители и е административен центар на општина Пробиштип.

Врски: Општина Пробиштип