Радиостаници во Демир Капија

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.80 МРТ Радио Скопје Кавадарци, Голем Љубаш, PRVA
  90.50 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.70 Радио Energy Неготино, Серта
  91.90 Антена 5 Велес, Црн Врв, 1 kW,
  92.50 Jon Radio Кавадарци, Голем Љубаш,
  93.30 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.10 МРТ Радио 2 Велес, Црн Врв, 5 kW,
  95.80 Jon Radio
  96.30 МРТ Радио 2 Кавадарци, Голем Љубаш
  97.30 МРТ Радио Скопје Велес, Црн Врв, 5 kW,
  97.90 Антена 5 Кавадарци, Голем Љубаш, 500 W,
  98.50 Радио Кавадарци Кавадарци, Голем Љубаш
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.30 Канал 77 Демир Капија,
100.50 Пулс Радио Неготино, Серта
101.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Велес, Црн Врв, 5 kW,
101.80 Канал 77 Штип, Туртел,
102.20 Radio Galaxy Кавадарци, Голем Љубаш
103.20 Канал 77 Неготино, Серта,
104.80 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.30 Metropolis Radio Неготино, Серта,
106.00 Канал 77 Кавадарци, Голем Љубаш,
106.30 Антена 5 Демир Капија, 300 W,
107.40 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кавадарци, Голем Љубаш, TRETA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Демир Капија

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 23 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Кавадарци, Голем Љубаш
 40 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Кавадарци, Голем Љубаш
 47 КТВ Телевизија
Телевизија Тиквешија
Кавадарци, Голем Љубаш
 52 МРТ 1 HD Кавадарци, Голем Љубаш
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Енерџис, Max TV
  

Времето


Информација и врски


Демир Капија е град во Повардарска Македонија, близу до Неготино и Кавадарци. Градот има население од околу 5 илјади жители. Демир Капија е административен центар на Општина Демир Капија.

Врски: Општина Демир Капија