Радиостаници во Кавадарци

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.80 МРТ Радио Скопје Голем Љубаш, PRVA
  90.50 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.70 Радио Energy Неготино, Серта
  91.90 Антена 5 Велес, Црн Врв, 1 kW,
  92.00 Канал 77 Мал Радобил,
  92.50 Jon Radio Голем Љубаш,
  92.90 Антена 5 Фариш,
  93.30 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.10 Jon Radio Фариш,
  96.30 МРТ Радио 2 Голем Љубаш, VTORA
  97.30 МРТ Радио Скопје Велес, Црн Врв, 5 kW,
  97.90 Антена 5 Голем Љубаш, 500 W,
  98.50 Радио Кавадарци Голем Љубаш
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.30 Канал 77 Демир Капија,
100.50 Пулс Радио Неготино, Серта
101.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Велес, Црн Врв, 5 kW,
101.80 Канал 77 Штип, Туртел,
102.20 Radio Galaxy Голем Љубаш
103.20 Канал 77 Неготино, Серта,
104.20 Антена 5 Мал Радобил,
104.80 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.30 Metropolis Radio Неготино, Серта,
106.00 Канал 77 Голем Љубаш,
106.30 Антена 5 Демир Капија, 300 W,
106.90 Канал 77 Фариш,
107.40 RTM Radio e Maqedonisë 3 Голем Љубаш, TRETA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Кавадарци

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 23 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Голем Љубаш
 40 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Голем Љубаш
 47 КТВ Телевизија
Телевизија Тиквешија
Голем Љубаш
 52 МРТ 1 HD Голем Љубаш
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Телекабел , Инел , Max TV
  

Времето


Репетитор Голем Љубаш


Географски координати: 21°58'43"E / 41°27'41"N, надморска височина (кота терен): 562 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Велес


Радио-телевизија Кавадарци

Општинската радиостаница „Радио Кавадарци” емитува од 12 април 1958 г. до 2007 г. Фреквенции: 95.50 (15 W), 98.50 (300 W) МХц УКБ и 1485 КХц СБ (1 kW, Сопот).
Телевизија Кавадарци емитува од фебруари 1994 г. до 2007 г. Фреквенции: ТВ канали 35 и 56 УХФ.

Радио Хот ФМ - Кавадарци 99.1 МХц

Телевизија Рио - Кавадарци

Телевизија Скај Плус - Кавадарци

Информација и врски


Кавадарци е град во Повардарска Македонија, близу до Неготино и Демир Капија. Градот има население од околу 33 илјади жители. Кавадарци е административен центар на Општина Кавадарци.

Врски: Општина Кавадарци Неофицијална страна на град Кавадарци zolta.com.mk - Официјален пијалок на Тиквешијата Kavadar4e.com