Радио на Универзитетот "Св.Климент Охридски" - Битола УКЛО ФМ 90,8 е отворен медиум за сите заинтересирани студенти кој што сакаат активно да учествуваат во креирањето на програмата,да известуваат и соработуваат. Основано 12 февруари 2011 г.

Битола 7000, ул. 1-ви Мај бб
тел. +389 047/ 223 788
факс: (+389) 047/ 223 594
web-site: www.facebook.com/uklofmbitola

Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо MP3 128 kbps
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Битола   90.8 Тумбе кафе