Радио АКОРД, првиот сигнал го емитуваше во етерот на 19.10 .2005 година. На фреквенција од 96.5 MHZ во Кичево, 24 часа на ден, се емитува музика по избор на слусателите,најнови хитови од македонската и странската музичка сцена и промоција на албуми. Секојдневен радио сервис кој ве информира за сите настани од градот,околината ипошироко. Денес Радио АКОРД со својот сигнал ја покрива целата територија на општина Кичево и околината, а исто така програмата на АКОРД Радио може да се следи и преку интернет на нашата веб страница www.radioakord.com Вие сте на вистинската радио-фреквенција,контактирајте не редовно, Ви стоиме на услуга. Сосема спонтано, проследено од нашите желби да навлеземе во светот на музиката настана - АКОРД - звукот на музичките ноти проткаени со гласот на народот!

Кичево 6250
тел. +389 45 222000
SMS пораки на +389 75 619617

Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Кичево   96.5 Китино Кале