Радиостаници во Струга

Radiostacione në Strugë

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.1 Club FM Албанија, Подградец, Червенака
  89.5 RTSH Radio Korçë Албанија, Горица, Морава, Чардак
  89.9 Jon Radio Охрид, Гореничка чука,
  90.4 Play FM Вишни / Vishnja
  91.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Мали Влај, 1 kW, TRETA
  91.3 RTSH Radio Korçë Албанија, Подградец, Тушемища
  91.7 RTSH Radio Tirana 1 Албанија, Горица, Морава, Чардак
  92.0 Антена 5 Охрид, Коњско, 250 W,
  93.3 МРТ Радио Скопје Мали Влај, 1 kW, PRVA
  94.2 Radio Logos Албанија, Подградец, Червенака
  94.8 Metropolis Radio Охрид, Гореничка чука, 250 W,
  95.0 Top Albania Radio Албанија, Горица, Морава, Чардак
  95.3 МРТ Радио Скопје Охрид, Коњско, PRVA
  96.7 Klan Radio Албанија, Подградец, Червенака
  97.0 Super Radio Охрид, Гореничка чука, 500 W
  97.7 МРТ Радио 2 Мали Влај, 1 kW, VTORA
  98.5 Top Albania Radio Албанија, Подградец, Червенак
  99.1 RTSH Radio Tirana 1 Албанија, Подградец, Червенак
  99.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Охрид, Коњско, TRETA
100.4 Club FM Албанија, Горица, Морава, Чардак
100.7 RTSH Radio Tirana 2 Албанија, Подградец, Червенак
103.3 Антена 5 Охрид, Гореничка чука, 500 W,
103.7 Radio Emanuel Албанија, Подградец, Червенака
105.4 Канал 77 Охрид, Гореничка чука,
106.5 МРТ Радио 2 Охрид, Коњско, VTORA
106.9 Канал 77 Мали Влај 2,
107.5 Radio Rrapi Вишни / Vishnja
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Струга

Stacione televizive në Strugë

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
514
(26)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Мали Влај + Охрид, Гореничка чука
594
(36)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Мали Влај + Охрид, Гореничка чука
658
(44)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
ТВМ
Охрид, Гореничка чука
 
Кабелска телевизија Мрежа
  ТВ Спектра Кабелски оператори: G-CATV (запад), Градска кабловска телевизија (исток), Пела Дигитал 2008, Max TV
  TV Kaltrina Кабелски оператори: G-CATV (запад), Градска кабловска телевизија (исток), Пела Дигитал 2008, Max TV
  

Времето / Moti


Радиодуфузен објект Мали Влај


Радиодифузниот објект „Мали Влај” е расположен на околу 10 километри јужно од Струга, во планинскиот подгор на Јабланица, до селото Мали Влај. Географски координати: 20°37'13"E / 41°06'54"N, надморска височина (кота терен): 1050 мФото: ЈП НРД

Телевизиски предавател Лабуништа


Географски координати: 20°35'18"E / 41°16'27"N

Историја на радиостаниците и телевизиите во Струга


— Радио Струга - 720 kHz СБ, 88.1 / 94.8 MHz УКБ (1963-2006)
— Арт Радио - Струга 103.3 MHz УКБ
— Radio Drini - Струга 101.6 МХц УКБ
— Радио Бисер / Radio BP - Струга 101.6 МХц УКБ
— Хит Радио - Струга 104.1 / 105.8 MHz УКБ
— Радио Спектра - Лабуништа 104.5 MHz УКБ

Информација и врски


Струга е град во Југозападниот дел на Република Северна Македонија. Градот Струга лежи во рамнината на Струшкото Поле на двата брега на реката Црн Дрим и на северниот брег на Охридското Езеро. Од Скопје е оддалечена 171 км, а од Охрид - 15 километри. Градот има население од околу 35 илјади жители и е административен центар на општина Струга.

Врски: Општина Струга , Struga Online