Телевизии во Теново

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 12 МРТ 1 Сува гора, (приема од Попова Шапка)
474
(21)
RTM 2 Сува гора, (приема од Попова Шапка)
498
(24)
МРТ Собраниски канал Сува гора, (приема од Попова Шапка)
594
(36)
TV Art Сува Гора
706
(50)
Телма Телевизија Сува гора
762
(57)
Канал 5 Телевизија Сува гора
 68 Televizioni Alsat-M Сува гора
  

Репетитор Сува гора


Репетиторот на планината Сува Гора над село Теново покрива с радио и телевизиски сигнал градовите Тетово и Гостивар. Географски координати: 20°59'0"E / 41°54'0"N, надморска височина (кота терен): 600 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија