Радиостаници во Жировница

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  90.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Жировница, TRETA
  92.0 Радио Мис Требиште
  92.3 МРТ Радио 2 Жировница, VTORA
  93.7 Радио Еми Ростуша
  97.0 МРТ Радио Скопје Жировница, PRVA
103.5 Радио Мис Жировница
 

Телевизии во Жировница

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 10 МРТ 1 Жировница, (приема од Дебар, Стогово)
474
(21)
RTM 2 Жировница, (приема од Дебар, Стогово)
498
(24)
МРТ Собраниски канал Жировница, (приема од Дебар, Стогово)
  

Репетитор Жировница


Географски координати: 20°36'0"E / 41°40'0"N, надморска височина (кота терен): 1050 м.