Од декември 2007 г. во етерот официјално ќе профункционира новото радио „Метрополис“, кој е подарок на слушателите по повод петгодишнината од постоењето на „Сити радио“. „Сити“ групацијата неодамна го презеде националното радио, радио „Рос“, на чии фреквенции ќе се емитува „Метрополис“. „Сити радио“, „3-D“ проект студио и „Клуб ФМ“ се само дел од екипата која најавува креирање на квалитетна домашна програма користејќи нови високопрофесионални стандарди, како и преземање странски програми.


  Реп. Сев. Македонија 1000 Скопје, „Карпош“ 1, ул. „507“ бр. 12
  тел. +389 2 3211334
  e-mail: [email protected]
  web-site: www.metropolisradio.com.mk , Метрополис Радио во Фејсбук

Онлајн пренос
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо MP3 128 kbps
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS
Битола 101.2 Тумбе кафе,
Валандово   97.1 Боскија,
Велес   88.9 Свети Илија,
Гевгелија   92.5 Мрзенски рид,
Делчево   99.0 Голак,
Кавадарци 105.3 Голем Љубаш,
Кичево   99.5 Цоцон,
Кочани   88.9 Зрновци,
Кратово   96.6 Страцин,
Куманово   93.1 Стари Лозја,
Охрид   94.8 Гореничка чука, 250 W,
Прилеп   87.6 Тополчани,
Ресен   93.4 Сопотско - Мечкина Јама,
Свети Николе 105.8 Ѓуриште,
Скопје   99.4 Водно, 500 W,
Струмица   96.6 Сушево,
Тетово 104.3 Калето,
Штип   95.3 Сутлак,